Start nieuwe ligboxenstal maatschap Tepper-Van Tol

Mayke Frongink 02 november 2020

Het is druk op het erf van Maatschap Tepper-Van Tol te  Kolham! Het is een komen en gaan van mobiele kranen, betonmixers en vrachtwagens met bouwmaterialen.

 

TLG Bouw BV Lutten is druk bezig met de realisatie van de nieuwe ligboxenstal. Ook wij mogen ons steentje bijdragen aan de realisatie van dit prachtige project.

 

Installatiebedrijf FH Loohuis BV Daarle verzorgt hier het gehele installatiewerk, zowel de automatisering als de elektrotechnische- en waterinstallaties. Tevens zal de stal worden voorzien van duurzame Agrilight LED verlichting.

 

Loohuis Melkveehouderijtechniek BV Vroomshoop is er trots op ook hier een Dairymaster Swing-Over melkinstallatie te mogen leveren.

 

De melkstal zal o.a. worden uitgerust met Dairymaster Swiftflo Commander melkmeters, gekoppeld aan individuele standplaats koeherkenning. Tevens zal iedere koe individueel automatisch per standplaats worden gevoerd. “Verdachte” of te separeren melk wordt middels een 2e melkleiding apart afgevoerd naar bijvoorbeeld de melktaxi of dump. Na de melkstal zullen de aandachts-koeien automatisch gesepareerd worden door een Dairymaster selectiebox. De Dairymaster beweegbare putvloer zorgt voor de beste melkpositie bij melkers van verschillende lengte.


De emissiearme vloeren zullen schoon gehouden worden door een JOZ-TECH EVO mestrobot met sproei-installatie.


Verder zal de stal zal worden ingericht met de kwaliteitsproducten van Spinder Dairy Housing Concepts.